Miksei kukaan puutu tähän suureen kansalliseen ongelmaan, joka meitä kohta uhkaa? Tämähän on aivan kauhistuttavaa. Taivas varjele - ihmiset ryyppäävät juhannuksena ja antavat lapsille huonon esimerkin. Kyllä juhannuksen juhliminen tai ainakin alkoholinkäyttö mittumaarina pitäisi kieltää jollain lailla tai asetuksella tai EU-direktiivillä. Tai no, miksei samantien aseteta kieltolakia? Eihän ole millään tavalla suotavaa, että kasvava sukupolvi näkee alkoholinkäyttöä ja siitä johtuvaa huonoa käytöstä. Tästähän vaahdottiin jo kuukausi sitten, kun Suomi voitti jääkiekon MM-kultaa. Ne kultajuhlat olivat aivan pöyristyttävät! Ihmisiä oli humalassa keskellä päivää! Ja ne kiekkoilijatkin olivat tuiterissa. Urheilijapojat, eihän heidän kertakaikkiaan sovi ryypätä ainakaan kaiken kansan nähden. Ja se yksi räppäri lauloi kännissä olemisesta. Ja sen toisen artistin renkutus soi vieläkin joka päivä radiossa, se missä joku poika saunoo ja ryyppää ja rällää. Ai kauheeta, onneksi se ei sentään laulanut tytöstä. Ehdotan nuorisolle tervehenkisempiä lauluja, kuten vaikkapa Ain laulain työtäs tee.

Voivoi, mihin tämä maailma on menossa. Minua eilen ihan järkytti, kun kävin Minimanissa ja käytävälle leivontatarvikkeiden ja juomien väliin oli tuotu niitä rumia isoja kaljalaatikoita, joita raahattiin ennen vain Tallinnasta. Hyvä että mahduin kärreineni liikkumaan ja hakemaan kukallisia serviettejä, kun ihmiset tungeksivat laatikkoläjän ympärillä kuin herhiläiset. Hintaa sellaisella poksilla näytti olevan lähes kaksikymmentä euroa. Kallistakin vielä. Nekin rahat voitaisiin lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Viinasta ei ole kuin haittaa. Minä olen nähnyt vuosien saatossa, millaista vahinkoa ja holtitonta käytöstä viina saa aikaan. Karaoketeltan kaatuminen, ongenkoukku kannikkaan, kännissä autolla ajelua (vaikka se ei ehkä ollut niin järjetöntä kuin se, että toinen kaveri oli auton katolla ja kuski lähti ajamaan ja näyttämään tietä tälle katolla olevan äidille, joka hänkin ajoi autoa kännissä)... Erään kerran yksi kaveri roikkui käsistään ja jaloistaan toisen kaverini perinnetilan tuvan hirsiorressa ja kysyi, että satuimmeko tietämään, että talossa on laiskiainen. Samana juhannuksena nähtiin myös kotikutoinen  striptease-esitys... Tuskinpa mitään näistä älyttömyyksistä olisi sattunut selvinpäin.

Suomen kansalaiset, älköötten edistäkö turmellusta humaltumalla juhannuksena (tai muulloinkaan). Nuorisolle ei pidä antaa mallia siitä, että hauskanpito onnistuu vain humalassa. Selvinpäinkin voi pitää hauskaa ja harrastaa kaikkea kivaa. Esimerkiksi marjapussin pelaaminen ja vilosohviset keskustelut olisivat suotavaa ajanvietettä. Myös reipas ulkoilu ja kaikenlainen fyysillinen aktiivisuus olisi nuorisollemme tervehdyttävää ja voimistavaa. Minua hirvittää taas se, kuinka niin monet nuoret joutuvat juhannushunningolle. Joudun ihan laittamaan kädet ristiin ja toivomaan, että kukaan ei harrastaisi esiavioliitollista seksiä eikä kukaan sortuisi huumausaineisiin. Jos hormoonit kuitenkin ovat niin vahvat, että on pakko ryhtyä sukupuolelliseen kanssakäymiseen, niin kehoitan käyttämään kondoomia. Toki suosittelen täydellistä pidättyvyyttä ja jalkojen sekä käsien ristimistä. Pidättyvyyteen kehoitan myös huumausaineiden suhteen, mutta jos hinku kokeilla tajuntaa laajentavia on vahva, niin sitten täytyy koettaa ihan varovasti niitä kaikkein miedoimpia aineksia ja toivoa, että ei tule narkomaaniksi.

Kyllä minä vedän tukan tiukalle nutturalle ja ylähuulen tiukaksi ja sormi ojossa paheksun kaikkia, jotka juovat viinaa juhannuksena. Minä en ota punaista viinimarjamehua vahvempaa.


TERVEHENKISTÄ JA TURVALLISTA JUHANNUSTA!

 

1308804648_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Alkomahoolin vaikutuksen alaisena voi nähdä vaikka hattivatteja.

(Kuva otettu juhannuksena 2006).