Vähiin käy ennen kuin loppuu... Siis päivät joulukalenterissa. Olen viilettänyt tukka putkella menemään ja vasta eilen illalla hoksasin, että kohta on joululoma! Tänään mennään vielä lapsukaisten kanssa joulukirkkoon.

Koulujen joulujuhlat ovat herättäneet keskustelua ministeritasoa myöten ja hirmuinen haloo asiasta on noussutkin. Asiasta puhuvat taas ne, jotka eivät siitä juurikaan mitään tiedä. Toki jokainen saa sanoa oman mielipiteensä, mutta ensin aina kannattaisi ottaa asioista selvää. Joissain kouluissa järjestetään joulujuhla seimikuvaelmineen ja virsineen, mutta joissain kouluissa on joulukirkko ja eri juhla eri uskontoa harjoittaville. Jälkimmäinen vaihtoehto on oikein hyvä, sillä silloin kristityt pääsevät veisaamaan eivätkä kristimättömät loukkaannu.

On hienoa, että me suomalaiset haluamme pitää kulttuuriperinnöstämme kiinni ja on sääli, jos olemme niin miellyttämisen haluisia, että maahanmuuttajien takia luovumme omista perinteistämme. Emme kuitenkaan voi tyrkyttää uskontoamme kellekään, mutta emme voi myöskään laiminlyödä omia perinteitämme.

Joulu on erittäin näkyvä osa kulttuuriamme eikä siltä voi välttyä. Tiedän maahanmuuttajaperheitä, joissa tehdään riisipuuroa, leivotaan pipareita ja kyllä, joissakin perheissä vierailee jopa joulupukki. Aika hyvin sopeuduttu, mutta sitten voidaan kysyä, että luopuvatko maahanmuuttajat omasta uskonnostaan ja kulttuuristaan kun he alkavat juhlia joulua?

Minun on taas erittäin vaikea ymmärtää, miksi asioista nostetaan niin suuri meteli. Eikö voitaisi antaa vaan kaikkien kukkien kukkia? Näin joulun aikaan kun niitä on paljon, on amarylliksia, hyasintteja, joulutähtiä, tulilatvaa...

Tämän päivän biisi ei liity aiheeseen mitenkään, mutta Elvis-fanina oli ihan pakko laittaa yksi kuninkaan kappale joulukalenteriin.

http://www.youtube.com/watch?v=qHX47lYCiS8