Tutkin eilen ruokaohjekokoelmaani ja etsin jotain ihan uudenlaista raparperipiirakan ohjetta. Kun on tehty muropohjaiset, pullapohjaiset, toskakuorrutetut, kookoksenmakuiset, hyydytetyt ja kaikki mahdolliset raparperipiirakat, -tortut, -kakut, -muffinit ja -paistokset.  Silmiini osui juustokakun ohje ja siitä se ajatus sitten lähti.

Piirakan pohjana on nypitty murotaikinapohja, jossa osa vehnäjauhoista on korvattu perunajauhoilla ja pohjasta tulikin ihanan rapea. Se johtuu varmaankin siitä, että lisäsin sokeria ja jauhoja summamutikassa ja ohjeesta noudatin vain rasvan määrää. Painelin taikinan irotpohjavuoan pohjalle ja reunoille ja valmistin täytteen. Täytteenä on 1 purkki mascarponejuustoa, 2 purkkia ranskankermaa, 4 munaa, runsaasti vanilliinisokeria ja sokeria  ja aavistus sitruunamehua, joka peittää tuorejuuston makua ja antaa kivan makuvivahteen. Huom! Tämä kakku ei ole kolesteroliaan/kilojaan vahtiville, sillä täyte on kalori-ydinpommi! Pinnalle kiehautin raparperihyytelön liivatteesta, mutta olen sitä mieltä, että raparperit kestävät kakun päällä ilman liivatettakin, kunhan ei laita kattilaan yhtään vettä. Raparperit nesteytyvät sokerin kanssa sopivan meheviksi. Raparpereja laitoin reilusti, lähes litran verran ja sokeria taisi mennä desi. Liivatteita käytin kolme, mikä oli  sopiva määrä, sillä tarkoitus oli vain, että hyytelö kestää kasassa eikä ole kovin tymäkkä eikä edes leikattava.

Alkaa vähän tuntua siltä, että tämä sai olla tämän vuoden viimeinen raparperileivonnainen...  Kaikkeen hyväänkin kyllästyy joskus! Raparperisesonki onkin hyvä päättää näin onnistuneeseen kakkuun.

 

 

 

Rapea muropohja, suussasulavan pehmeä juustotäyte ja raikas raparperikuorrutus. (Pahoittelen epätarkkaa kuvaa!)