Jos ette ole huomanneet, niin kesä on nyt kauneimmillaan. Sireenit ovat jo kukkimisen loppupuolella enkä tänäkään kesänä ehtinyt poimia kieloja, kun ne olivat jo lakastuneet... Mutta joka tapauksessa nyt on aika nauttia luonnon kauneudesta!

Kesän kohokohta on tietenkin juhannus. Taas saa ja pitää ryypätä niin paljon kuin sielu ja maksa sietää. Juhannus on hyvin perinteikäs juhla: kokko, sauna, hukkumistilastojen ja liikenteen seuraaminen radiosta ja viimeistään aamuyöllä perheriita... Juhannus on perisuomalainen juttu. Vuodesta toiseen kalja, makkara ja keikkuva vene muodostavat Johannes Kastajan kunniaksi vietettävän juhlan pyhän kolmiyhteyden. 

Omalla kotikylälläni juhannuspäivän perinteenä on ollut iät ja ajat  juhannusmarkkinat. Tämä tapahtuma vetää kylän torille ja satamaan joukon ihmisiä = samat naamat vuodesta toiseen. Niin pitkään kuin muistan, on tuo tapahtuma pysynyt aika lailla samanlaisena. Enää ei taida olla Lions clubin orjamarkkinoita, koska sen tilalle tuli muutama vuosi sitten tandem-hiihto, jossa kunnan tai siis nykyisin kaupungin silmäätekevät kisailevat leikkimielisesti. Heh heh kun on hauskaa. Jokunen torikauppiaskin paikalle aina uskollisesti saapuu ja martat myyvät makkaraa ja rantakalaa. Lakukauppiasta ei näkynyt viime vuonna, mistä olin hyvin pettynyt. En muuten välitä tuosta häppeningistä, mutta siellä tapaa sentään kerran vuodessa vanhoja tuttuja. On kivaa katsella, miten toiset ihmiset muuttuvat ja miten toiset eivät muutu... Kumpi lie parempi vaihtoehto, en tiedä!

Juhannuspäivän iltana on paikallisella lavalla tanssit. Rohkaisuryypyt sitä ennen, tai niitähän on otettu oikeastaan jo edellisillasta asti ja sitten jalalla koreasti. Miehet ovat kaivaneet kaapeista juhlavat silkkicatalinansa, parhaimmat prässihousunsa ja tehneet ah aina niin tyylikkään vesikampauksen. Mennen ja Old spice hurmaavat vastakkaista sukupuolta, jonka edustajat ovat hekin tälläytyneet parhaimpiinsa. Kukkaleninki pääsee kerran vuodessa tuulettumaan, se kun on tanssiessa niin vilpoisa ja helmat heilahtelevat naisellisesti. Naisten posket punottavat sekä kuumuudesta että 80-luvun Oriflamen puuterista. Muoviset korvakorut ja suihkaus Yves Rocherin ambraista uutuustuoksua kruunaavat suomalaisen kesäleidin. Juhannuksessa on keskikesän taikaa, se selittääkin monet pikaromanssit ja maalisvauvat!

Onhan se hyvä, että edes hetkeksi vapaudutaan ainaisesta jurottamisesta. Juhannuksen tunnelma on kepeä ja murheet huuhtoutuvat löylyveden mukana. Pidetään huoli siitä, että ei hankita uusia murheita!

LEPPOISAA JUHANNUSTA!

1656436.jpg

Juhannusyön taikaa viime vuodelta