Olen innokas googlettelija, koska olen pohjattoman utelias ja haluan saada tietää asioita heti. Minua saattaa yhtäkkiä alkaa vaivata jokin kummallinen asia kuten esimerkiksi se, että vaikuttaako coriolis-voima hulavanteen pyörittämiseen. Tai kun puissa on paljon lunta, ilma lauhtuu ja lumi muuttuu painavaksi ja sitten ilma taas pakastuu, niin muuttuuko lumi taas kevyeksi?  Näihin kyssäreihin en saanut vastausta googlettamalla, joten jouduin turvautumaan vielä varmempaan tietolähteeseen: koulumme fysiikan opettajaan.

Googletellessa minua huvittaa ja ehkä vähän ihmetyttääkin eräs asia. Google täydentää lauseet valmiiksi ja täydennys onkin hyvä toiminto, koska säästän pari näppäimistön painallusta. Täydennysehdotukset ovat joskus sangen huvittavia... Googletin äsken Queenin Bohemian rhapsodyn sanoja. Halusin tarkistaa, mitä oikeasti lauletaan siinä kohdassa, joka kuulostaa siltä kuin siinä laulettaisiin "poor sausage". Vastaus löytyi ja kyse ei olekaan surkeasta makkarasta vaan sanasta "monstrosity", joka tarkoittaa epämuodostumaa tai epäsikiötä. Kun olin tuon asian selvittänyt ja kyseisen kappaleen kuunnellut, kuuntelin I want to to break free:n. Muistin, että biisin nimi olisi ollut I've got to break free ja aloitin biisin googlettamisen kirjoittamalla "I'", Google täydensi "I'm with Coco". Eli jokin Chanel-juttu, arvelin. Vielä mitä, kyseessä olikin Conan O'Brienin Facebook-ryhmä.

Kun Googleen kirjoittaa sanan "miksi", täydennetään lause näin: "miksi naiset aina rakastuvat renttuihin". Kun kirjoittaa saman kysymyssanan englanniksi, tulee esiin lause "why are Finnish kids so smart". Sanalle "ketkä" annetaan täydennykset: "ketkä voittivat olympiakultaa jääkiekossa 1936", "ketkä ovat kunnan jäseniä", "ketkä ovat estäneet sinut mesessä" sekä "ketkä toivat humpan suomeen" (oma vastaukseni: Eläkeläiset-yhtye). Kerran etsin jotain ruokaan liittyvää ja aloitin googletuksen kysymyssanalla "millainen" ja ystävällisesti Google täydensi kysymykseni: "millainen on limatulppa". Tokihan minua alkoi kiinnostaa, mikä limatulppa on, kun en ollut koskaan sellaista sanaa kuullut ja ensimmäisenä mieleeni tulikin jokin keuhkojuttu tai sammakko. Limatulppa onkin jokin synnytykseen liittyvä juttu, joten se siitä. Not interested! Toinen täydennys sanalle "millainen" on "millainen on kaunis nainen", joka johtaa Kaksplussan keskustelupalstalle, kuten tuo edellinenkin aihe. Kaksplus? Not interested!!! "Kumpi"-sana täydennetään lauseilla "kumpi  aivopuolisko sinua hallitsee", "kumpi oli ensin muna vai kana" ja "kumpi voittaa karhu vai leijona". Sana "which" täydennetään lauseella "which celebrity do i look like". Sama kysymys löytyy suomeksi, kun kirjoittaa sanan "keneltä". Mielenkiintoista! Kuka oikeesti haluaa tietää, keneltä julkkikselta näyttää? Minua sanottiin maanantaina Maria Lundin näköiseksi, mutta ei minun tarvitse googletella sitä, keneltä näytän. Se asia selviää, kun katson peilistä!

Elämän peruskysymykset tulevat esille googlettaessa. Sana "milloin" täydennetään yhdeksällä raskauteen ja vauvoihin liittyvällä vaihtoehdolla. Joukossa on myös lause "milloin kuolet". Jos kysymyksen aloittaa sanalla "mikä", tulee täydennykseksi  "mikä boogie". Elämän peruskysymys sekin, ainakin näin perjantai-iltana!