Oihvoih kun pääsi ikään kuin vahingossa tulemaan parin päivän blogitauko! Eilen oli tarkoitus kirjoitella aprillipäivän kunniaksi, mutta migreenikohtaus lamautti täysin niin henkisesti kuin fyysisestikin. Eipä tullut ketään aprillattuakaan.

Päätin, että en kommentoisi Tukiainen-Kanerva-kohua, mutta en malta olla pistämättä mielipidelusikkaani näin herkulliseen soppaan. Kanervan erouutista luulin ensin aprillipilaksi, mutta valitettavasti se olikin totta. En taaskaan oikein tiedä mitä mieltä olisin asiasta, kun olen vähän niin kuin monta mieltä. Eikä minun mielipiteelläni ole mitään merkitystä, mutta kun joka ikinen kolumnisti ja radiotoimittaja on asiaa kommentoinut, niin pitäähän minunkin. Eilen aamulla radiosta ei muuta tullutkaan kuin Kanerva-Tukiainen -keskustelua. Onhan kyseessä iso uutinen Suomen pienessä mediamaailmassa varsinkin kun päähenkilöinä eivät ole Tauno Tavis ja Pirkko Perinteinen.

Erityisesti eilistä päivääni piristi Radiorockin aamujuontajien soitto Tukiaiselle. He syyttivät Tukiaista ehkäpä liiankin jyrkästi, mutta olipa hyvä, että joku sanoi ääneen sen, mitä moni ajattelee. Heikelältä ja Linnanahteelta ei riitä sympatiaa Tukiaiselle ja olen heidän kanssaan samoilla linjoilla. Mielestäni on epäreilua, että ajattelematon (kauniisti sanottuna) julkisuudenkipeä plastiikkiblondi voi juuri tuolla ajattelemattomuudellaan (kauniisti sanottuna) tuhota poliitikon uran. Ja vielä kaiken tämän jälkeen väittää tyynesti ja sympatiaa keräten, että hän ei ole todellakaan tarkoittanut mitään pahaa eikä siis todellakaan halunnut ikävyyksiä kellekään. Että media tämän kaiken on tehnyt. Tietysti isolla pahalla medialla on oma osansa, mutta kyllä juorulehden toimittaja osaa napata mehevän kalan kun sellainen koukkuun sattuu. Eipä auta sanoa journalistille, että pliis, älä sit kerro kellekään et mä vähän niinku oon sellai tekstaillu niinku ton Iken kaa, tiäksä...

Tukiainen ei omien sanojensa mukaan osannut odottaa tällaista kohua. Jospa hän olisi vähän ajatellut, niin hän (ehkä) olisi voinut päätellä, mitä tapahtuu kun toisena osapuolena on ulkoministeri. Tukiainen on yhtäkkiä noussut julkkikseksi, mutta ei kovin hyvällä tavalla. Onhan näitä yhden yön kuuluisuuksia ollut ennenkin, mutta satulapit ja sannasuutarit jäävät kovin nopeasti unholaan. Tukiainen sen sijaan luultavimmin jää historiaan naisena, joka osaltaan on aiheuttanut ulkoministerin eron. Paitsi että eihän Tukiainen Kanervaa erottanut, puoluehan sen teki. Näin hän sanoi haastattelussa hyvin viattomasti. En ole Tukiaisen haastatteluja jaksanut kuunnella, sillä hän tuntuu pyörittelevän vain yksiä ja samoja asioita ja fraaseja ja alkaa änkyttää, jos sanassa on yli kolme ta-vu-a. Televisiohaastattelukin olisi pitänyt jättää katsomatta, niin minun ei olisi tarvinnut kiroilla niin paljon... Minunkin sanavarastoni kävi vähän suppeaksi kuunnellessani koottuja selityksiä ja lopuksi manasin oikein urakalla, kun Glamour Doll vetäisi hameensa alta ryhmänsä tyttökalenterin. Minun täytyy myöntää, etten ollut kuulutkaan Dollseista ja Tukiaisesta ennen tätä mediamylläkkää. Ja olisin onnellisempi, jos en olisi vieläkään kuullut. Kuulun nimittäin niihin ihmisiin, jotka arvostavat sivistystä, sisäistä kauneutta, rehellisyyttä, ja uskollisuutta.

En väitä, että Kanerva olisi puhdas pulmunen, ei tietenkään ole. Hän lupasi edellisen kohun jälkeen olla aiheuttamatta puolueelleen hankaluuksia. Mutta ei pantteri pääse pilkuistaan eikä Kanerva tekstareistaan. Kanerva edustaa äijäkulttuuria parhaimmillaan ja luultavasti feministien mielestä pahimmillaan. Kukapa viriili kuudenkympin kul... eikun villityksessä oleva mies voisi vastustaa hehkeää nuorta naista, etenkin jos saa vastakaikua tunteilleen ja viesteilleen. Hieman ihmettelen Kanervan naismakua, mutta tämä elävä barbienukke on kai ollut mielenkiintoinen vastakohta tummalle ja muutenkin erityyppiselle Kiikolle.

Ministerin asemassa ei voi sallia töppäyksiä, joita rivikansalainen saa tehdä mielin määrin. Onneksi ei ole kovinkaan paljon sellaisia virkoja, joihin vaaditaan kunniallista kansalaisuutta. Jos vieraille naisille lähetetyt vihjailevat tekstiviestit olisivat muissakin viroissa/ammateissa syy potkuihin, olisi Suomessa huutava työvoimapula.