Enää neljä viikkoa kesälomaan!!! Onpa elämä rankkaa, kun juuri oli neljän päivän vappuloma... Ammatinvalintakysymys, sanon minä. Pieni taukoilu teki terää, nyt on akkuja ladattu sen verran, että jaksaa loman alkuun asti. Nelijalkaisen otuksen paristot taitavat olla aika lopussa, kun se on ravannut joka päivä metsässä ja riehunut valkoinen hännänpää heiluen. Itse olen kaikkien mässäilyjen jälkeen lenkin tarpeessa, mutta pikkuinen ei kovinkaan pitkää lenkkiä tarvitse.

Vappu vietettiin mökillä upeassa säässä. Naurua riitti, kun kaivettiin vappukassista peruukit ja  muut vermeet esiin. Seurassamme olivat naamioitumisen jälkeen mm. Roy Orbison, amish-lahkon edustaja pitkine partoineen, vanhan koulukunnan hippi pitkine tukkineen tai niitä taisi olla jopa kaksi. Minä olin prinsessakeiju! Olin ostanut lasten lelukaupasta setin, johon kuului aivan ihqu hörhelöillä koristeltu tiara, siivet, taikasauva sekä hame, joka tosin oli niin pieni, että se olisi mahtunut vain yhteen reiteeni. Taikasauvalla oli käyttöä koko illan, mutta se osoittautui toimimattomaksi. Tai sitten kukaan ei tiennyt oikeaa taikasanaa, sekin oli mahdollista. Taikasana "Pim" ei ilmeisesti ollut kyllin tehokas. Mieheni ei muuttunut prinssiksi vaan on sama sammakko edelleen eikä eräs henkilö muuttunut suklaakakuksi sitkeistä yrityksistä huolimatta.

Vappupäiväksi suunnittelimme kantaaottavia marsseja, mutta kukaan ei oikein osannut marssilauluja. Pelkät sanat "eespäin, eespäin" ja "työn orjat sorron yöstä nouskaa" eivät riitä koko kulkueen ajaksi. Suunnittelimme myös puhetta työläisten alhaisista palkoista, verotussysteemin mätyydestä (perusmuoto mätä) sekä yleisestä riistosta. Suunnitelmia riitti, mutta niistä toteutui vain piknik. Tai jos totta puhutaan, niin sen piti olla brunssi, mutta erityisistä ymmärrettävistä syistä johtuen ajankohta oli myöhäisempi iltapäivä, jolloin brunssi-nimitystä ei enää voida käyttää.  Kävimme ostamassa huoltoasemalta erittäin epäekologiset kertakäyttögrillit ja grillasimme makkaraa. Pihvitkin olivat mukana, mutta niitä ei kukaan jaksanut paistaa. Skoolasimme vapun kunniaksi Tosti-kuohuviinillä. Suosittelen! Siiderimäinen, pirteän hedelmäinen, vähän keväinen... Erityisen sopiva piknikeväidemme kanssa. Juuri tuli mieleen, että mihinkähän minun eväänäni ollut Pommac-pullo joutui? Kai senkin joku hätäpäissään joi...

Piknik-paikasta siirryimme takaisin mökille, kunhan olin ensin saanut kesän ekan irtojäätelön, supertiikeriä tottakai! Jatkoimme auringossa lojumista ja yleistä hauskanpitoa. Jossain vaiheessa mietiskelin sitä, että voisikohan sitä ihminen tehdä jotain muuta ja kysyinkin tämän läsnäolijoilta. Välittömästi tuli sellainen olo kuin olisin ollut töissä, koska kaikki vain tuijottivat hiljaa ja päättelin, että kukaan ei ymmärtänyt kysymystä. En itsekään osaisi kuvitella mitään  parempaa kuin hengailla hauskassa porukassa,  mässäillä, lojua auringonpaisteessa, pelata mölkkyä, hassutella... Eput taisivat olla oikeassa laulaessaan "elämän tarkoitus lienee murheen karkoitus".