Helle ja alennusmyynnit ovat nyt kuumimmillaan, joten ahistaa.info katsoi tarpeelliseksi antaa muutaman kullanarvoisen vinkin shoppailijoille. Vinkkien taustalla on vuosien kokemus shoppailusta ja ajatus siitä, miten shoppailusta tulee sekä tehokasta että miellyttävää. Jos satut olemaan satunnaisostelija, niin nämä vinkit eivät välttämättä ole sinulle. Mutta jos olet sitä tyyppiä, joka suhtautuu shoppailuun elämäntapana ja haluaa ottaa kaiken mahdollisen hyödyn irti kauppareissuista, niin vinkeistä voi olla hyötyä. Kauppoja on paljon, on paljon ihania vaatteita ja kenkiä (ja koruja ja huiveja ja aurinkolaseja ja ja...), joita pitäisi ehtiä sovittaa, mutta valitettavasti yleensä aikaa ei ole paljon. Vinkkien avulla suoriudut nopeasti shoppailusta ja voit ostaa siis vielä enemmän,  kun ehdit useampiin kohteisiin. Vinkit tähtäävät myös shoppailun aikaiseen hyvinvointiin ja siihen, että uupumus ei iske kesken kaiken.

1. Pukeudu järkevästi. Unohda kerrospukeutuminen, napitettavat vaatteet ja remmit, vyöt sekä turhat hipellykset ja valitse helposti riisuttavat/puettavat vaatteet. Mutta olethan silti chic!

2. Käy vaatteesi/asusteesi läpi ennen shoppailua, että et vahingossa osta jotain sellaista, mitä sinulla jo on.

3. Osta vain tarpeellista, mutta jos sellaista ei löydy, voit ostaa jotain tarpeetontakin.

4. Varaa laukkuun vesipullo ainakin hellepäivinä. Himoshoppaaja ei pysähtele kahviloihin aikaa tuhlaamaan!

5. Ota mukaan verensokeria kohottavia välipaloja. Suosikkini on shoppailusalmiakit. Kovat hedelmä- ja salmiakkikarkit ovat parhaita, sillä ne ovat siistejä eivätkä sotke, kuten suklaa.

6. Laita jalkaan kengät, joilla on hyvä kävellä. Kenkien tulee olla slip in-mallia, sillä nauhojen ja remmien availu ja sulkeminen vie aikaa.

7. Jos et ole noudattanut edellisen kohdan vinkkiä ja jalkojasi särkee, riisu kengät sovituskopissa, vaikka sovittaisit vain puseroita. Jalat saavat levätä hetken.

8. Osta vain sopivankokoisia vaatteita, sillä on epätodennäköistä, että mahdut pian kokoon 36, jos olet ollut viisi vuotta kokoa 40.

9. Älä osta mitään vain siksi, että se on erityisen halpaa.

10. Tarkista aina tuotteen laatu ja vaatteista pesuohjeet. Jos vaatteessa on käsinpesumerkki, mieti, jaksatko pestä sen käsin.

11. Hyödynnä liikkeiden kanta-asiakkuudet ja kysy kassalla, saako jollain kortilla alennusta. Muista, että mitä enemmän ostat, sitä enemmän säästät!