Luonto ja puutarhat tarjoavat meille ihania ja hyväätekeviä vitamiinipommeja, joita kukin voi hyödyntää haluamallaan tavalla. Yleensä marjat menevät ruokavaliossani johonkin yltiöterveelliseen ja siksi onkin välillä kivaa tehdä jotain vähemmän terveellistä herkkua. Tai no, terveellistähän tämäkin rahkamössö on verrattuna epäterveellisin, lisäainekyllästettyihin valmisherkkuihin. Yleensä maustan kaikki alusta loppuun itse, mutta vaniljarahkan makua on vaikea saada matkittua vanilja- tai vanilliinisokerilla.

Tämän herkun tein vanhempieni luona  muutama viikko sitten niistä aineksista, mitä kaapissa sattui olemaan. Pahoittelen jälleen kerran sitä, että minulla ei ole tismalleen tarkkaa ohjetta esim. sokerin määrästä. Jokainen voi laittaa sokeria sen verran kuin makunystyröitä miellyttää. Vaniljarahka on kivan raikasta, joten en tähän herkkuun paljon sokeria laittanut. Vadelmat ja suklaa ovat sen verran äppyjä, että raikas ja hapan rahka taittaa makua mukavasti. Rahka on höystetty suklaalla eli tällaisena ihan pikkuisen liioittelevana persoonana höystäminen tarkoitti yhtä levyä... Laitoin suklaan ihan tarkoituksella rahkan pinnalle, koska kermarahka ottaa helposti makua itseensä ja halusin, että vadelmien ja vaniljan maku ovat pääosassa. Käytin Pandan maitosuklaata, kun sitä sattui keittiön kaapista löytymään. Tumma suklaakin kävisi oikein mainiosti ja se se vasta terveellistä onkin, kun siinä on niitä antioksidantteja!

Tässä jonkinlainen ohje, kun joku sitä kuitenkin kaipailee:

1 prk kuohukermaa (tai muuta vaahtoutuvaa kermaa)

1 prk vaniljarahkaa

n. 2 dl vadelmia

(sokeria)

suklaata

Vaahdota kerma ja sekoita muut ainekset kerman joukkoon. Laita rahka tarjoilukulhoon ja rouhi pinnalle suklaata. Koristele vadelmilla.

 

1281883185_img-d41d8cd98f00b204e9800998e