Onko helpompaa olla a) nainen b) mies? Vastaus sekä naisten että miesten näkökulmasta b) mies. Miesten elämä olisi kovin helppoa, jos naiset eivät alituiseen sitä vaikeuttaisi.

Miehille asiat ovat hyvin yksinkertaisia. Tässä muutamia esimerkkejä:

 - Jokin laite joko toimii tai ei toimi. Jos se ei toimi, niin se korjataan eikä naisten tavoin mietitä, miksi laite ei toimi tai kuka/mikä sen on rikkonut. 

- Jos tulee murhetta tai surua, niin silloin autojen rassaaminen, urheilu (jopa penkkiurheilu), halonhakkuu tai muu fyysinen toiminta helpottaa. Pääasia, että saa juoda kaljaa/viinaa. Naisten ihmeellinen tapa vatvoa ikäviä asioita varsinkin illalla nukkumaan mennessä on rasittava. Murheet eivät muuksi muutu, vaikka niitä kuinka jauhaisi. Alkoholi sen sijaan turruttaa kivasti.

- Jos kauppalistassa lukee salaatti, niin se on mikä tahansa vihreä salaatin nimellä oleva rehu. Mies ei voi tietää, että nainen on tarkoittanut juuri jäävuorisalaattia.

- Kun mies ostaa "jotain hyvää" karkkihyllyltä, tarkoittaa se nopeasti napattua suklaapatukkaa. Jos nainen käskee tuomaan jotain hyvää ja mies raapii päätään karkkihyllyn edessä puoli tuntia, ei nainen olisi halunnutkaan juuri tuota kyseistä karkkia.

Ehkä on helpompaa olla mies, mutta minusta on ihanaa olla nainen. En halua tahallani hankaloittaa miesten elämää, minähän olen täällä tekemässä miesten elämästä hmmm.... mielenkiintoisempaa. En myöskään halua sen kummemmin puuttua tasa-arvokysymyksiin, mutta olen pohtinut sitä, kenellä sittenkin on todellinen valta: naisilla vai miehillä. Kun poliisi pysäyttää säikähtäneen naisautoilijan ja heltyy naisen kyynelistä ja silmienräpsytyksestä ja jättää sakot antamatta, kumpi onkaan tilanteen voittaja? Tai kun miesmyyjä esimerkiksi kodinkoneliikkeessä antaa naiselle alennusta, kumpi on silloin hallinnut tilannetta? Miehillä on kuvitelma, että he hallitsevat naisia. Tosiasiassa he kiepuuntuvat naisten pikkusormien ympärille huomaamattaan.

Juhlistetaan tänään kaikkia maailman naisia! Kaikkialla naiset eivät ole niin etuoikeutetussa ja hyvässä asemassa kuin Suomessa, joten muistetaan myös kärsiviä siskojamme. Unohdetaan hetkeksi turhanpäiväinen nipottaminen ja nalkutus ja annetaan myös miesten nauttia naistenpäivästä.

P.S. Siinä tapauksessa, että sinä nainen, et saa tänään mieheltäsi minkäänlaista naistenpäivän huomionosoitusta (toivotuskin riittää, mutta kukat ovat suotavia, kun nyt on tulppaanisesonkikin), on nalkutus ja päänsärky sallittu!