Tässä ohje Nasu-kakkuun, kun joku sitä kuitenkin kyselee. Kakku on todella helppotekoinen ja erittäin maukas, koska täyte maistuu suklaajätskille ja kuorrute mansikkajätskille. Laitoin täytteeksi säilykepersikkaa, mutta mielestäni banaanit sopivat paremmin. Pohjan ohje on eriskummallinen, mutta toimiva. Maistuu ihan kuin taikinassa olisi sulatettua suklaata.
Täyte ei ole omakeksimäni vaan siitä saan kiittää ystävääni. Hän teki minulle synttärikakun, jossa oli tätä helppoa ja maukasta täytettä. Hänen ohjeessaan käytetään tuorejuustoa, mutta minä vaihdoin sen vaniljanmakuiseen tuorejuuston tyyppiseen kasvirasvavalmisteeseen (Sunnuntai-merkkistä, jos joku ei tiedä, mistä on kyse). Täytettä tulee tosi reilusti, mutta sen voi pakastaa, jolloin saa ihanan makuista jäädykettä. Tai sitten sen voi vaan syödä! Minun keittiössäni kun ei tunneta käsitettä ylimääräinen, varsinkaan silloin jos kyse on jostain, mikä sisältää suklaata. Täytteellä voi myös kuorruttaa kakun. Ohjeeseen merkitsin kuorrutteen määräksi 1-2 purkkia mansikkakermaa, mutta ehkäpä 1 purkki sitä riittää jos hyödyntää lopun täytteen kuorrutukseen. Huomautan vielä, että mansikkakerma on kermaa eli älä vatkaa liikaa. Minä nimittäin luulin, että se olisi Creme Vanillan tyyppistä.
Tämähän on aikamoinen kaloripommi, mutta ei olekaan tarkoitettu kalorienkyttäjille. Minä vielä boostasin kalorimäärää sillä, että laitoin maidon sijaan kermaa, kun mielestäni rasvaton maito olisi ollut yhtä tyhjän kanssa!
Kakkupohja
6 dl vehnäjauhoja
2 dl kaakaojauhetta (tummaa, esim. van Houten)
2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl leivinjauhetta
4 kananmunaa
4 rkl vaalea siirappia
2 1/2 dl maitoa
250 g sulatettua voita
Täyte:
1 levy taloussuklaata
1pkt vaniljanmakuista tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
1 tlk creme vanillaa
2 kpl banaania viipaloituna
Kostutus:
1 1/2 dl esim. säilykehedelmien lientä, Spriteä tai ihan mitä vaan oman maun mukaan
Kuorrute:
1-2 tlk mansikkakermaa
Pohja:
1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halk. 24 tai 26 cm).
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Erottele keltuaiset valkuaisista.
4. Sekoita jauhoseokseen keltuaiset, siirappi, maito ja sulatettu voi.
5. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti käännellen.
6. Paista 175 asteessa kunnes kakku on kypsä (ehkä 40-50 min.)
Täyte:
1. Sulata suklaa vesihauteessa.
2. Jäähdytä sen aikaa, kun vatkaat Creme Vanillan.
3. Lisää vanilja-kasvirasvalmiste Creme Vanillan joukkoon ja sekoita hyvin.
4. Sekoita joukkoon lopuksi suklaa.
Kuorrute:
Vaahdota mansikkakerma.
Kokoaminen:
1. Jäähdytä kakkupohja hyvin ja halkaise se kolmeen osaan.
2. Kostuta ensimmäinen kerros ja levitä banaaniviipaleet ja niiden päälle suklaatäytettä.
3. Tee toinen kerros samalla tavalla.
4. Kostuta myös kansi.
5. Kuorruta mansikkakermalla ja koristele.