Tämä viikko on kansallinen omenaviikko. Kotimaiset omenat ovatkin nyt parhaimmillaan. Ne ovat herkullisia, monipuolisia ja edullisia tai jopa ilmaisia ja siksi haluan kannustaa niiden käyttämiseen alla olevalla superhelpolla ohjeella. Minun on hyvin vaikeaa muuttaa kokkaamiseni resepteiksi, koska en mittaile aineksia enkä katsele kelloa ja uunin lämmönkin säädän summamutikassa. Ohjeen pitäisi silti olla toimiva, ainakin minulla paistos onnistui erinomaisesti. Kokeilkaa ja herkutelkaa - kommentoikaa jos siihen on aihetta.

Rapea omenapaistos

4-6 kotimaista omenaa (tai 2-3 isoa ulkomaista omenaa)

(1-2 tl sitruunamehua)

100 g margariinia tai voita

1 1/2 - 2 dl sokeria

1 dl kaurahiutaleita

3 dl mysliä

1/2 - 1 tl kanelia

1. Voitele uunivuoka.

2. Lohko tai viipaloi omenat vuokaan. Pirskottele päälle sitruunamehua.

3. Sulata rasva kattilassa.

4. Lisää rasvan joukkoon sokeri ja sekoita hyvin.

5. Lisää kaurahiutaleet, mysli ja kaneli ja sekoita. Kaada seos omenaviipaleiden päälle tasaisesti.

6. Paista 200 asteessa kunnes omenat ovat pehmenneet ja pinta saanut vähän väriä. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

P.S. En ole koskaan ostanut mysliä, mutta tein poikkeuksen ja tätä paistosta varten hankin Rainbow hedelmäistä muromysliä. Se on jo valmiiksi tosi rapeaa ja sisältää hedelmäpaloja. Ainakin tuolla myslillä paistos onnistui hyvin ja säilyi rapeana myös jääkaapissa kelmun alla. Rasvaa ja sokeriahan tässä on paljon ja jos määrät hirvittävät, niin kuorrutteen voi tehdä puolitetulla ohjeella. Paistos on makea ja täyttävä, joten siitä (pitäisi) riittää useammallekin syöjälle.